Teaterets 100 års jubilæum


Endelig kunne vi fejre vores 100-års jubilæum. Der har været megen usikkerhed om hvornår vi kunne få lov at holde jubilæet, men nu skete det: 1. oktober 2022.


Onsdag den 22. februar 1922, var der premiere på den første forestilling i Bering. Den bestod af tre enaktere, "Det Høje C", "Kloge Ellen" og "Tvende Par". Vi havde store planer om at afholde det på dagen i år, men da var hele Danmark stadig underlagt restriktioner, på grund af Corona/COVID-pandemien. Nu håber og tror vi på, at vi kan få lov til at afholde det den 1. oktober.


Programmet ligger ikke endeligt fast endnu, men det meste bliver på teaterets regning. Kun spisningen om aftenen skal man betale for og så de drikkevarer man ønsker i løbet af dagen. Vores plan er at vi starter lørdag klokken 13.00 med en uforpligtende reception. Her er vi vært med et glas "bobler" og en kage til. Hvis man har lyst til at sige et par bevingede ord, vil der være mulighed for at gøre det her mellem 13 og 15.

Omkring klokken 15.00, vil vort mangeårige medlem af teatertruppen, Henning Madsen, fortælle lidt om Bering Amatør Teaters 100-årige rejse frem til hvad det er blevet til i dag.


Efter fortællingen gør vi klar til en genopførelse af en af de første forestillinger, nemlig ”Tvende Par” af Peder R. Møller. Det forventes at blive omkring klokken 16. Det er en lille enakter, skrevet i 1911 og foregår omkring 1905. Vi holder os så præcist som muligt til originalmanuskriptet, men skulle have sneget sig en mindre fejl ind, så håber vi, at hvis man oplevede originalopførelsen i 1922, at man vil bære over med os.

Kort fortalt, så opholder vi os i gårdmand Kristen Gammellunds stue/kontor, han kæmper med de der nye skattelove der lige er blevet indført. Maren, hans husholderske kommer ind i stuen og de to får en længere snak om skattelovene og det at Kristen aldrig er blevet gift. Han er jo ved at være over tiden, fyldt 42 år, så skal det være, skal det være snart. Og hvorfor ikke de to, Maren er jo kun to år yngre. Nu kommer Kristens nabo, Frederik Pærsen, på besøg. Hans datter, Katrine, kunne også blive Kristen en god kone. Især da Frederik finder ud af at Kristen har formue. Frederiks datter har dog helt andre planer, hun er nemlig forelsket i Niels, Kristens tjenestekarl. Hvordan dette skal gå op i en højere enhed, vil vi naturligvis ikke afsløre her.


Efter forestillingen gør vi klar til spisningen. Der skal lige ryddes op og sættes borde frem, og så er vi igen klar klokken 17.30 til at fortsætte 100-års jubilæet. Menuen er endnu ikke helt på plads, men vi starter med en forret. Derefter går vi over til en stegebuffet. Her vil der være to stege at vælge imellem. Tilbehør vil bestå af kartofler, salat og brød. Vi arbejder også på et vegetarisk alternativ. Menuen sluttes af med kaffe/te og en jubilæumskage.


Følg med her og på Facebook efterhånden som arrangementet ligger helt fast. Allerede nu kan du bestille spisning, ved at bruge linket herunder.


Vi håber at se rigtig mange tidligere, nuværende og fremtidige teaterfolk den 1. oktober. Vi håber også at se mange der har set forestillingerne i løbet af de første 100 år. Og alle jer der endnu ikke har set os, håber vi også at se på vores store dag. Kort sagt vi glæder os til at se lige netop dig! Til spisningen er der et maksimum på 100 deltagere. Spisningen koster kr. 150,00, drikkevarer skal tilkøbes. Resten af dagen er der fri adgang. - VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG